Mostra 2009

La Mostra de Cinema Indígena L’Univers Audiovisual dels Pobles Indígenes és un espai creat per difondre els valors, les problemàtiques i les formes de vida dels pobles indígenes llatinoamericans des de la seva pròpia visió. La iniciativa s’inicia l’any 2006, amb la Retrospectiva del Premi Anaconda al Vídeo Indígena del Chaco i els Boscos Tropicals d’Amèrica Llatina i el Carib. En ella, es van passar més de 10 pel·lícules, amb la presència de 8 realitzadors i realitzadores indígenes de diversos països llatinoamericans, que van compartir amb el públic assistent la seva experiència. Al 2007 es va celebrar la segona edició de L’Univers Audiovisual dels Pobles Indígenes, retrospectiva de les pel·lícules que van participar al VIII Festival Internacional de Cinema i Vídeo dels Pobles Indígenes Raíz de la Imagen , celebrat a Oaxaca al 2006.

Aquest any la III edició de la Mostra serà una retrospetiva del IX Festival Internacional de Cinema i Vídeo dels Pobles Indígenes “Raíz de la Imagen” celebrat a Bolívia al setembre de l’any 2008, i comptarà amb la presència de comunicadors i comunicadores indígenes, els quals parlaran sobre la comunicació com a eina d’enfortiment social, polític i cultural dels Pobles Indígenes.

Acompanyant aquests treballs, s’organitzen sessions de cine-forum i debats, amb la participació dels comunicadors i comunicadores indígenes convidades, i les seves experiències respecte als processos comunicatius en els que estan immersos, i la denuncia sobre les problemàtiques que afecten actualment als pobles indígenes.

Aquesta Mostra, organitzada per alterNativa Intercanvi amb Pobles Indígenes, es realitza en coordinació amb la Coordinadora de Cine y Vídeo de los Pueblos Indígenas (CLACPI), comptant amb el suport de l’Ajuntament de Barcelona i de l’Oficina de Promoció de la Pau i dels Drets Humans.