Mostra 2006

Primera Mostra a Barcelona de la retrospectiva del Premio Anaconda al Video Indígena del Chaco y los Bosques Tropicales de América Latina y El Caribe, impulsat per la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI) i organitzat per Alternativa Intercanvi amb Pobles Indígenes.

La Inauguració de la mostra tindrà lloc el dia 23 de novembre a la Casa Amèrica, Barcelona (Catalunya), i les projeccions els dies 24 i 25 de novembre a la Casa Golferichs, amb la presència destacada de realitzadors i realitzadores indígenes. La Cloenda de la mostra tindra lloc a l’Associació Cultural Runa Pacha el dia 26 de Novembre.

La Mostra de Cinema Indígena és un espai creat per difondre els valors, les problemàtiques i les formes de vida dels pobles indígenes des de la seva pròpia veu i mirada. Un espai per reconèixer la producció audiovisual indígena a altres societats i fer visibles els diversos processos de comunicació indígena que es duen a terme des del punt de vista dels seus i les seves protagonistes.

En aquest marc, el premi Anaconda va sorgir per promoure i premiar la producció audiovisual indígena, difondre els valors, problemàtiques i formes de vida dels pobles indígenes i per facilitar el seu reconeixement en altres societats. Així doncs, Anaconda segueix la ruta de la serp còsmica com una aportació per visibilitzar l’harmonia i el coneixement de les nombroses cultures vives que travessen realitats complexes i treballen amb esforç per la construcció d’una imatge indígena pròpia.

Aquesta primera aproximació a les propostes, estratègies i treballs indígenes a terres Catalanes, ha estat gràcies a la iniciativa de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI), el Centro de Formación y Realización Cinematográfica (CEFREC) de Bolívia, en coordinació amb el Programa Regional de Apoyo a los Pueblos Indígenas Amazónicos (PRAIA FIDA CAF), amb la col·laboració i organització d’Alternativa Intercanvi amb el Pobles Indígenes, i el suport de l’AECI (Agència Catalana de Cooperació Internacional).