Samichay (A la recerca de la felicitat)

Sinopsi:

Les altes serralades de les muntanyes s’alcen per sobre dels núvols. En alguns moments semblen fondre’s amb el mateix cel. No existeix Déu ni tampoc el diable. Estem a les altures dels Andes peruans, a més de 5000 metres sobre el nivell de la mar. Celestino un camperol ermità (51), acompanyat de la seva atrotinada família formada per la seva filla Yaquelin (17) i la seva sogra Mamà Agustina (85). Sobreviuen a la inclemència del temps i l’alçada. 

Celestino ha de fer front als estralls i l’inclement clima, les gelades han arruïnat les collites i no podran afrontar la següent temporada, és una decisió de vida o mort. La falta de recursos farà que tota la família prengui un camí diferent i la família es desfà. Celestino es queda sol i ha de desfer-se del seu únic be que li queda, la seva preuada vaca SAMICHAY. Una vaca prima i malalta que mai ha donat cries ni llet. Celestino i Samichay s’embarquen en un viatge de redempció i descobriment, des de la solitud de les muntanyes fins a l’asfixiant caos de les ciutats. És el xoc del rural vss urbà.

Pel·lícula de ficció amb tints de cinema d’autor del director peruà Mauricio Franco Tosso, que ha fet pas per festivals internacionals com el Festival de Màlaga i el Festival Internacional de Cine Viña del Mar.

Fitxa artística i tècnica:

Poble o Pobles Indígenes: Quechua  
País / Territori: Perú
Durada: 87’
Any de producció: 2020
Realització: Mauricio Franco
Producció: Quinta Imagen Films, Quechua Films
Idioma: Quechua
Subtítols: Castellà
Gènere: Ficció, experimental