L’IndiFest Festival de Cinema Indígena de Barcelona celebra el 2021 la seva XIV edició del 12 al 24 d’octubre.

La inauguració coincideix amb el 12 d’octubre, l’anomenat “Dia de la Hispanitat”, per a buscar noves significacions i reivindicar-lo com el dia de les “Resistències Indígenes”. Les seves accions principals es desenvolupen a Barcelona i s’estén a diferents municipis com Cerdanyola del Vallès, l’Hospitalet de Llobregat i Cardona, a les universitats catalanes i online. Volem acostar les diferents mirades, problemes, lluites i propostes de canvi que ens arriben amb la mirada pròpia dels pobles indígenes.

Aquest any el festival consta d’una selecció de 24 obres audiovisuals organitzades en 6 sessions temàtiques, que es programaran presencialment i online i que opten al Premi del Jurat i Premi del Públic.

El festival reconeix el valor fonamental de la veu pròpia i obre espais de participació directa de representants, líders i lideresses, comunicadors i comunicadores; i defensors i defensores indígenes, que acompanyen les presentacions. Enguany comptem amb 2 convidats internacionals (David Hernández Palmar i Mariano Estrada, membres de CLACPI) que participaran a les activitats paral·leles del festival.