Ivan Sanjinés, Centro de Formación y Realización Cinematográfica CEFREC (Bolivia)
Activista, productor i director en l’àmbit audiovisual de l’Estat Plurinacional de Bolívia, ha desenvolupat i impulsat diferents activitats vinculades amb l’aprenentatge del cinema i la producció de documentals a partir de les perspectives dels pobles originaris. L’any 1989, impulsa i crea l’Associació CEFREC -Centro de Formación i realización Cinematográfica
Juan Jose Garcia, Ojo de Agua Comunicadores (Mèxic)
President de la productora “Ojo de Agua Comunicaciones”. Va ser director del Centre de Video Indígena a Oaxaca des de l’any 1998 fins l’any 2002. Durant l’any 2004 García va ser nombrat president del Consejo Latinoamericano Audiovisual de Cine y Comunicación de los Pueblos Indígenas (CLACPI). Alhora també ha treballat produint radio i vídeo a escala regional.
Elias Payllan, comunicador Mapuche Juvfken Mapu (Xile)
Elias Payllan posseeix un amplia trajectòria en producció i realització de programes de radio. Compromès sempre amb el seu poble mapuche i amb la seva reconstrucció, ha estat un dels periodistes que ha contribuït a la realització de l’únic programa de radio mapuche, en la qual ha estat treballant 15 anys. Alhora, es autor de diversos articles periodístics que tracten la realitat mapuche actual, i ha participat en seminaris internacionals sobre temàtiques de comunicació dels pobles indígenes.
Alberto Muenala,Corporació Rupai (Equador)
Productor audiovisual nascut a Otavalo (Equador) y graduat a la CUEC (Centro de Estudios cinematográficos de la universidad de México). Actualment és coordinador de projectes de producció audiovisual a la corporació RUPAI.
Leticia Perez, Celali – Chiapas (Mèxic)
Leticia Pérez, comunicadora tzotzil (Mèxic), és comunicadora i productora de radio del Centre Estatal de Llengües, Art i Literatura Indígena.
Juliana Julajuj, coordinadora del Centro de Mujeres Comunicadoras Mayas Nutzij (Guatemala)
Juliana Julajuj (Kaqchikel Maia) ha estat directora del NUTZIJ des de l’ any 2001. El seu primer traball audiovisual el dirigeix a l’any 2007, en el que tracta d’explorar sobre els drets indígenes a Sololá. Aquest film ha estat reproduït en nombrosos festivals sobre drets dels pobles indígenes, incloent Espanya, Xile i Guatemala.
Silsa Arias, Periodista i Comunicadora Kankuama de la ONIC Organización Nacional de Indígenas de Colòmbia (Colòmbia)
Lideressa del Poble indígena Kankuamo de Sierra Nevada. Desplaçada del seu territori per les AUC a l’any 2004, i amb una reconeguda trajectòria a les marxes per defensa dels drets dels pobles indígenes a Colòmbia. Silsa Arias és comunicadora social de la UNAD, productora de radio, autora de varies cròniques i articles periodístics, i Coordinadora de comunicacions de l’ONIC.
Adriano Saldivar, CAPI (Paraguai)
Adriano Saldivar tracta d’ utilitzar els mitjans de comunicació de forma positiva i produint a partir de la intervenció de totes i tots els habitants de les comunitats indígenes. Entre d’altres, ha realitzat diversos treballs de direcció i edició audiovisual vinculats amb l’arrel indentitària de les comunitats paraguayes.
Nicolas Ipamo, Coordinadora Audiovisual Indígena Originaria de Bolivia CAIB (Bolívia)
Comunicador i Realitzador audiovisual. Membre de la Coordinadora Audiovisual Indígena-Originaria de Bolivia (CAIB), i de la Coordinadora Latinoamericana de Cine y Comunicación de Pueblos Indígenas (CLACPI).